program


Omvisninger på Odsherreds Kunstmuseum

Omvisninger på Odsherreds Kunstmuseum

Omvisning på Odsherreds Kunstmuseet: Karl Bovin – Odsherredsmaler og beduin.

Odsherreds Kunstmuseum sætter fokus på Odsherredsmaleren Karl Bovin (1907-1985). Bovin malede kraftfulde og indlevende skildringer af landskabet omkring hans okkergule hus på toppen af bakken, mellem Fårevejle og Ordrup. Et landskab, der normalt er helt uden mennesker eller dyr, men viser hverdagslandskabet i al slags vejr og til alle årstider med marker og veje, telefonpæle og gravhøje.                                                                                   

For Karl Bovin udgør de arkæologiske udgravningsrejser til Bahrain i 1950erne sammen med professor P. V. Glob et særligt kapitel. Her udviklede Bovin sansningen af lysets kraftfuldhed og forfinede samspillet mellem havet, himlen, de hvide huse og den frugtbare oase. De har sidenhen givet Karl Bovin fået tilnavnet: Odsherreds Beduin.

Karl Bovin (1907 – 1985) flyttede som én af de første kunstner-kammerater til Odsherred i 1930 sammen med malervennen Kaj Ejstrup (1902 – 1956). Snart fulgte en række kunstnere efter, og op gennem 1930erne og ind i 1940erne var der tale om en veritabel kunstnerkoloni, hvor alle boede oppe i bakkerne i det vestlige Odsherred mellem Vejrhøj og Esterhøj. Lyset, landskabet og det kammeratlige samvær i billige boliger var med til at definere Odsherredsmalerne som gruppe.

Sted: Odsherreds Kunstmuseum, Rødhøj 11, 4550 Asnæs

Tid: kl. 13.30

Pris: 30 kr. og entré til museet på 70 kr.

Tilmelding: ikke nødvendigt men billetter kan købes her.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: