program


AFLYST Foredrag om digteren Valdemar Rørdam

AFLYST Foredrag om digteren Valdemar Rørdam

Kom til foredrag om digteren Valdemar Rørdam, der boede på Malergården i sine sidste 7 år, og hør desuden om digterens skæbne og livet på Malergården i dagene efter Befrielsen.

Denne eftermiddag på Malergården består af to indslag, der begge har relation til Befrielses sommeren 1945. En eftermiddag om digtekunst og digterskæbne, og om den lille krig på Malergården midt i den store fred.                                                                                                                           

Kl. 13.00 holder fotograf og tidligere museumsleder Finn Thrane foredrag om sin morfar, digteren Valdemar Rørdam.                                                                                                                           
 
Kl. 14.45 efter kaffepausen fortæller museumsinspektør Jesper Knudsen kl. 14.45 om befrielsesdagene på Malergården – med udgangspunkt i datteren Hanne Swanes dagbog.

Foredraget varer godt en times tid og bærer titlen: KAN EN STÆKKET FUGL FLYVE?  Finn Thrane fortæller: ”Valdemar Rørdam havde sin storhedstid i 1920erne og 1930erne, hvor han et par år var indstillet til Nobel prisen. Fra 1939 var han husven og logerende på Malergården. Hans angst for kommunisterne fik ham i 1941 til at offentliggøre et hyldestdigt til besættelsesmagten.  Hån og fordømmelse ramte nationalskjalden, og siden sin død kort efter krigen er han blevet fortrængt og glemt. 

Det vil foredraget gerne råde en smule bod på. Publikum vil møde en ny forståelse af Rørdams skæbne, der måske kan lede til en anderledes forståelse af forfatterskabet.                                                                        

Da foredragsholderen har kendt digteren, vil små glimt fra privatsfæren (og fra Malergården) indimellem dukke op med det ligevægtige mål: at perspektivere det tragiske og punktere det selvhøjtidelige”

Efter kaffepausen fortæller Jesper Sejdner Knudsen om livet på Malergården i befrielsesdagene. Det er husets nittenårige datter Hanne, der i sin dagbog giver en førstehånds beskrivelse af Befrielsesaftenen den 4. maj og af de følgende dage. Hanne beretter også om arrestationen af Valdemar Rørdam for protysk propaganda, og om cykelturene op til Onkel Valde på sindssygehospitalet i Nykøbing Sjælland.

Pris kr. 150,- inklusive kaffe og lagkage + entré     

Begrænset deltagerantal.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: