Rundvisning ved udgravningen af Overdrevsbakken - "Danmarks stone henge"

Over 50 år efter de første undersøgelser, vender arkæologer tilbage. Kom og se hvad arkæologerne har fundet indtil nu og bliv vist rundt på udgravningen.

Arkæologen Thorkild Ramskou opdagede tre koncentriske cirkler af pletter omkring Overdrevsbakken ved Birkendegård øst for Kalundborg på et luftfoto i 1967. I 1969 og 1970 udførte han arkæologiske undersøgelser på stedet, der bekræftede hans tolkning om cirkler af stenspor og gruber omkring den store bakke. Kun lidt dokumentation er bevaret, og derfor er Museum Vestsjælland med støtte fra Slots og Kulturstyrelsen nu vendt tilbage for at kaste mere lys over lokaliteten.

Pris: arrangementet er gratis, men grundet begrænset antal plader, er tilmelding påkrævet og der er et bookinggebyr på 6 kr.

Vejledning til mødested:
Overdrevsbakken ligger syd for Godset Birkendegård, cirka 6 km øst for Kalundborg. Birkendegård ligger langs hovedvejen til Kalundborg på adressen Holbækvej 187, 4400 Kalundborg. Umiddelbart syd for Birkendegård drejes af Aldersrovej og fortsættes ad en bro over jernbaneskinnerne. Kort efter er der en grusvej på højre hånd. Drej af og følg grusvejen langs jernbanen og ind til tre vindmøller. Udgravningen ligger ved den sidste vindmølle.

Udsolgt