Foredrag ”GLEM IKKE MALKEPIGEN” Samtale med Fortiden 6

Talkshow med fortælling og oplæsning

”GLEM IKKE MALKEPIGEN” Samtale med Fortiden 6 – er et talkshow med teaterleder Simon Vagn Jensen og museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen om venskabet mellem Lundbye, Skovgaard og Frølich.

De tre kunstnervenner er sammen i København og omegn fra efteråret 1844 til forsommeren 1845. De er alle tre optagede af at forfølge høje kunstneriske idealer, men blot i forskellige retninger. Derfor veksler deres samvær mellem gemytlig fælles samvær og betydelige kunstneriske uoverensstemmelser.

Men dog ikke større uenighed end, at de sammen – og i løbet af kun fire dage - skaber ét af periodens allerstørste og banebrydende kunstværker. For Johan Thomas er perioden også præget af en ugengældt forelskelse og forberedelserne til den store dannelsesrejse ned gennem Europa Den tilstundende afrejse afstedkommer en række sociale sammenkomster, bl.a. med to af periodens toneangivende kulturpersonligheder: Digterpræsten N.F.S. Grundtvig (1783 – 1872) samt kunsthistorikeren N. L. Høyen (1798 – 1870).

Varighed: Talkshowet med fortælling og oplæsning ca. 50 minutter.

Pris: 50 kr. + entre til Kalundborg Museum

Kalundborg Museum - foredragssal Adelgade 23